Gościmy
Naszą witrynę przegląda teraz 48 gości 
Tłumacz
Zaloguj się



Imieniny:
Dzisiaj : Pelagii Piotra Jutro : Ireny Jana
Statystyka
Odsłon : 1008671

Zarządzenie w sprawie RODO

ZARZĄDZENIE NR III/2018
DYREKTORA SZKOŁY PODSTAWOWEJ W KUROWIE
z dnia 16 lipca 2018 r.
w sprawie: powołania Inspektora Ochrony Danych w Szkole Podstawowej w Kurowie

(treść zarządzenia)

 

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

W związku z tym, że od 25 maja 2018 obowiązują nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, czyli tzw. RODO (ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE /ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych/), informujemy, że administratorem danych osobowych jest:
Szkoła Podstawowa w Kurowie, Kurowo 48, 76-020 Bobolice (zwaną dalej Szkołą Podstawową). W Szkole Podstawowej został wyznaczony inspektor danych osobowych – Jacek Królikowski z którym można się skontaktować poprzez  – adres e-mail.: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Przetwarzanie danych osobowych w Szkole Podstawowej odbywa się w celu wypełnienia obowiązków prawnych oraz na wniosek osoby zainteresowanej.
Dane osobowe mogą być ujawnione jedynie upoważnionym podmiotom na podstawie i w granicach prawa oraz podmiotom z którymi Szkoła Podstawowa zawarła umowę powierzenia danych jedynie w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania danych.
Dane osobowe będą przetwarzane  przez okres wskazany w przepisach prawa.
Przysługuje Państwu prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowaniu oraz ograniczeniu przetwarzania a także wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Administrator danych osobowych nie przekazuje danych osobowych do państw trzecich oraz nie podejmuje decyzji w sposób zautomatyzowany.

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

BIP

baner
Kalendarz

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Szukaj
Losowe zdjęcie
choinka3.JPG